RAPU 21.6. - 22.7.

Rapu on eläinradan neljäs merkki ja sen hallitsija on kuu. Ravut ovat ystävällisiä, lämpimiä, tunteellisia, empaattisia, päättäväisiä ja diplomaattisia. He ovat myös hyvin herkkiä vaistoamaan muiden mielialoja ja tunteita. He ovat myös suojelevia ja varovaisia, toisinaan liiallisuuteen asti, sillä pieni riskinotto ei ole koskaan pahitteeksi ja liiallisessa varovaisuudessaan ravulta saattaa mennä monia hyviä tilaisuuksia ohi.

Turvallisuus on heille tärkeää erityisesti ihmissuhteissa mutta myös elämässä yleensä. He ovat perhekeskeisiä ja vaalivat usein perinteitä. Ravut suhtautuvat elämään varoen joten tämä pätee myös terveyteen. He uskovat ennaltaehkäisyyn ja saattavat syödä vitamiineja purkeittain ja vielä huolehtia koko perheen vitamiinitarpeista. Koska he ovat tunteellisia ovat hermostolliset vaivat yleisiä joka usein johtaa ruuansulatus ongelmiin.

Sairauden yllättäessä rapu on hyvin vaikea tapaus läheisille, hän saattaa vajota itsesääliin tai ei malta levätä kunnolla. Ravulle on tärkeää säilyttää positiivinen asenne ongelmienkin kohdatessa.

Rapu on tunteellinen ja romanttinen luonne toisinaan hyvinkin vaikeasti lähestyttävän ulkokuorensa alla.

Perhe on hänelle erittäin tärkeä, jos kotona on kaikki hyvin elämä hymyilee ravulle. Harkittuaan pitkään ja huolellisesti rapu valitsee ensisijaisesti luotettavan ja turvallisen kumppanin. Hän on itse uskollinen ja antaa kaikkensa perheen hyvinvoinnin eteen. Rapu on hyvinkin puoleensavetävä pehmeällä ja ujollakin tavallaan mutta tarvittaessa hänestä löytyy tiikeri!

Ravut ovat syystä ylpeitä hyvin tehdystä työstä, he ovatkin tunnollisia ja luotettavia työntekijöitä ja sopivat monenlaisiin ammatteihin. Liike-elämä sopii heille ja johtajina he ovat erinomaisia ottaen huomioon alaistensa tarpeet. Myös veteen ja nesteisiin liittyvät ammatit ovat hyviä ravuille, he rakastavat vettä. Myös kotoa käsin tapahtuva työ sopii heille erinomaisesti. Sosiaalialakin käy kunhan rapu muistaa ettei tuo töitään kotiin tai anna muiden ongelmien aiheuttaa itselleen liikaa stressiä.

Ravulle tekisi hyvää heittää joskus varovaisuutensa nurkkaan ja hypätä täysillä mukaan tuntemattomaan, yllätykset voivat olla piristäviä kaiken turvallisuuden keskellä. Elämähän on loppujen lopuksi ennaltaarvaamatonta ja yllätyksiä täynnä! Myöskin toisten ihmisten hoivaamisvietti saattaa pursuta yli äyräitten ajoittain, jokaisen on kuitenkin opittava omat läksynsä itse, ravunkin.

(http://personal.inet.fi/taide/galleria.virrankorva/rapu.htm)